Bănci și Asigurări

Schimbare la cea mai mare bancă din România: Adriana Jankovicova pleacă la finele anului din funcţia de CFO al BCR, locul ei fiind preluat de Elke Meier

Schimbare la cea mai mare bancă din România: Adriana...

Autor: Roxana Rosu

27.10.2017, 14:47 5099

BCR, cea mai mare bancă din ROmânia, a anunţat că Adriana Jankovicova, actual Vicepreşedinte Executiv Financiar (Chief Financial Officer-CFO), va pleca din funcţie la finele anului, în locul ei fiind numită  poziţia va fi ocupată de la 1 ianuarie 2018 de Elke Meier.

Adriana Jankovicova, actualul membru al boardului responsabil cu linia funcţională Financiar, a decis să dea curs altor oportunităţi de carieră în afara Erste Group, din momentul încheierii mandatului curent, la 31 decembrie 2017. 

„Îi mulţumim Adrianei pentru gestionarea unor responsabilităţi importante în cadrul grupului nostru bancar într-o perioadă cu provocări semnificative. În timpul mandatului său, BCR şi-a întărit bilanţul şi a demarat acţiuni pe termen lung în ceea ce priveşte coordonarea iniţiativelor de business. Contribuţia ei a fost un factor important pentru succesul nostru de astăzi, a spus Sergiu Manea, CEO al BCR.

Elke Meier se alătură BCR după o carieră internaţională de peste 25 de ani, derulată în Austria şi ECE, din care ultimii 16 ani în cadrul Erste Group, cea mai recentă poziţie deţinută fiind CFO şi Director executiv al Erste Group IT International. Elke Meier este un manager cu o vastă experienţă şi un istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare în cadrul unei game largi de entităţi cu responsabilităţi în diverse funcţiuni, de exemplu: contabilitate şi taxe, planificare şi controlling, administrare proprietăţi imobiliare, restructurare IT şi management proiecte strategice.

“Cu energia şi determinarea ei, Adriana Jankovicova a avut un rol cheie în cadrul echipei de management a BCR în perioada de redresare, cu impact pozitiv pentru bancă. Adriana a creat o bază excelentă pentru coordonarea financiară a dezvoltării afacerilor BCR într-o manieră sustenabilă, în condiţiile unui mediu de afaceri caracterizat prin rate scăzute ale dobânzii şi imperativul de a creşte concentrarea şi eficienţa. Îi suntem recunoscători pentru contribuţia sa la dezvoltarea BCR şi îi dorim să îşi atingă obiectivele profesionale şi personale”, a spus Manfred Wimmer, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Doamna Meier este absolventă a Academy of Economics (Academia de Studii Economice) din Viena, Austria, Facultatea de Contabilitate şi Audit, urmată de o specializare în management general.

“Suntem încântaţi să îi urăm bun venit doamnei Elke Meier, un manager cu o experienţă notabilă şi istoric relevant în gestionarea aspectelor financiare ale subsidiarelor strategice din Erste Group. Experienţa ei va fi extrem de importantă pentru setarea unei funcţii financiare integratoare în cadrul BCR, care să conducă la creşterea pe termen lung a companiei. Aşteptăm să transfere aici bune practici şi să beneficiem de leadershipul deja demonstrat în zona de transformare şi dezvoltare strategică”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.   

“Elke Meier are setul necesar de cunoştinţe, experienţă şi aptitudini personale pentru a susţine şi stimula cooperarea în cadrul băncii, în baza informaţiilor financiare şi de business relevante. Cunoaşte foarte bine provocările cu care se confruntă afacerile bancare mari în piaţa europeană emergentă şi am deplină încredere că va avea o contribuţie semnificativă în echipa de management a BCR şi la dezvoltarea sustenabilă a băncii” a comentat Manfred Wimmer, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR.

Numirea în Comitetul Executiv al BCR este sub rezerva aprobării de către autorităţile de supraveghere abilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO