Bănci și Asigurări

Sebastian Mocanu, partener, technology consulting, EY România: Există unele semne că piaţa de fuziuni şi achiziţii din sectorul financiar din România îşi va reveni în S2/2023

Sebastian Mocanu, partener, technology consulting, EY...

Autor: Claudia Medrega

19.07.2023, 09:00 375

„Principalele motoare pentru creşterea activităţii pe piaţă sunt legate în principal de consolidarea în continuare a sistemului bancar românesc şi de schimbările de strategie ale băncilor de nivel 2 şi 3 prezente pe piaţa românească“, spune Sebastian Mocanu de la EY  Sectorul bancar european a raportat o scădere a volumului de tranzacţii de la an la an în S1/2023, cu 125 de tranzacţii în acest an, faţă de 139 în S1/2022, iar valoarea totală a tranzacţiilor a scăzut de la 18,5 mld. lire sterline, la 13,7 mld. lire sterline de la an la an.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din domeniul serviciilor financiare din România nu a fost semnificativ activă în prima parte a anului 2023, nefiind încheiate tranzacţii de dimensiuni medii sau mari, dar există unele semne că piaţa îşi va reveni în a doua parte a anului, susţine Sebastian Mocanu, partener, Technology Consulting la firma de audit şi consultanţă EY România.

„Principalele motoare pentru creşterea activităţii pe piaţă sunt legate în principal de consolidarea în continuare a sistemului bancar românesc şi de schimbările de strategie ale băncilor de nivel 2 şi 3 prezente pe piaţa românească“, detaliază Sebastian Mocanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO