Bănci și Asigurări

Şeful pe corporate finance al BRD a plecat pe neaşteptate din bancă după 20 de ani

Şeful pe corporate finance al BRD a plecat pe...

Autor: Anelis Baciu

16.06.2016, 00:05 17572
Bogdan Iliescu, care a fost vreme de doi ani director executiv al diviziei de corpo­rate finance al BRD, a două cea mare bancă lo­cală după active, a plecat din cadrul insti­tuţiei financiare în luna mai, potrivit pro­fi­lu­lui personal de pe reţeau de socializare Linkedin.
 
În prezent, Bogdan Iliescu, 41 de ani, ocupă două funcţii neexecutive în boardul a două com­panii importante deţinute de stat - Electrica şi Transgaz. Iliescu a fost membru în boardul Electrica şi Transgaz şi în timpul mandatului de director la BRD.
 
Bogdan Iliescu a lucrat 20 de ani în siste­mul bancar local, exclusiv în cadrul BRD, unde a ocupat diverse poziţii precum şi pe cea de analist sau project manager. În cea mai mare parte a carierei, circa 13 ani, s-a con­centrat însă pe investment banking.
 
Fostul executiv al BRD încă figurează pe site-ul BRD, unde se precizează că Bogdan Iliescu a fost implicat în acţiuni de consultanţă pentru statul român privind pri­vatizările şi a derularat mandate de cumpă­rare pentru corporaţii internaţionale precum Lactalis, ENEL sau GDF Suez. El a fost de ase­menea membru al echipei de consultanţi pentru fuziuni şi achiziţii a BRD lucrând pen­tru programul de privatizare al Băncii Mondiale în România.
 
În cadrul boardul unei companii de stat a ajuns prima dată în 2013 când a fost numit mem­bru la Transgaz, compania-monopol de stat de transport al gazelor naturale.
 
Potrivit ce­lei mai recente declaraţii de avere, Iliescu a câş­tigat din poziţia de membru în boardul Trans­gaz circa 195.00 de lei (44.000 de euro) în 2014, adică echivalentul a 4.600 de lei lunar (1.000 euro).
 
La finalul lunii decembrie a anului trecut Bogdan Iliescu a ajuns şi în boardul Elec­trica, cel mai mare jucător din sectorul distri­bu­ţiei şi furnizării de energie electrică, el fiind propus de către fondul de investiţii Swiss Capital.
 
Bogdan Iliescu a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) în 1997 şi deţine o diplomă de Master în Management tot la ASE.
 

Bogdan Iliescu era unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri pe corporate finance din piaţa bancară românească. Anul trecut BRD a fost unul dintre cei mai puternici jucători pe acest segment

Bogdan Iliescu era unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri pe corporate finance din piaţa bancară românească. Anul trecut BRD a fost unul dintre cei mai puternici jucători pe acest segment
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO