Bănci și Asigurări

Şeful riscului la Erste: BCR nu a avut capacitatea să digere creşterea bruscă a creditelor neperformante

Autor: Voican Razvan

31.07.2012, 13:31 689

BCR nu a avut capacitatea necesare pentru a face fata cresterii bruste numarului de clienti persoane fizice si companii care au inceput sa aiba probleme cu plata creditelor in contextul crizei economice, insa in prezent banca dispune de personal pregatit si de proceduri pentru a-i sprijini pe clientii in dificultate, afirma Gernot Mittendorfer, chief risk officer la Erste Group.

"Cresterea creditelor neperformante la BCR este rezultatul unei combinatii de factori, de la situatia economica si caderea pietei imobiliare, la problemele aparute in portofoliul de credite mostenite si viteza cu care au fost tratate creditele la care au inceput sa aiba probleme. Ne-a luat ceva sa implementam standardele Erste de management al riscului, dar portofoliul de credite acordate in ultimii trei ani are o performanta mult mai buna. Insa din cauza caderii cererii cresterea relativa este mai mica decat productia anterioara si ca atare ponderea creditelor neperformante a continuat sa urce", a explicat Mittendorfer deteriorarea portofoliului de credite al BCR.
 
"Acum dispunem si de personalul si de procedurile necesare pentru a sustine clientii cu probleme."
 
Stabilizarea acumularii de credite neperformante este cruciala pentru revenirea BCR pe profit in 2013, conform tintei stabilite de Erste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO