Bănci și Asigurări

Seful UniCredit Leasing va deveni vicepresedinte al grupului si va coordona activitatea din 17 tari

Seful UniCredit Leasing va deveni vicepresedinte al grupului si va coordona activitatea din 17 tari

Septimiu Postelnicu, directorul general al UniCredit Leasing Corporation: Preluarea noilor responsabilitati presupune si relocarea la Milano, impreuna cu familia. La acel moment va fi numita si autorizata si noua structura de conducere a UniCredit Leasing Corporation. Voi ramane membru in Consiliul de Administratie al UniCredit Leasing Corporation, mai ales ca si Romania intra in spectrul meu general de coordonare.

30.11.2008, 18:39 105

Septimiu Postelnicu, directorul general al UniCredit Leasing Corporation Romania, liderul pietei de profil, va fi numit la inceputul anului viitor in boardul UniCredit Global Leasing, compania care coordoneaza activitatea de leasing a grupului italian din 17 tari. Postelnicu, in varsta de 31 de ani, va prelua functia de Vicepresident Global Business Services.

"Ariile pe care le voi coordona sunt organizare, modele de guvernanta si procese, IT si logistica pentru centrala si companiile noastre de leasing din Italia, Germania, Austria, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Ungaria, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Romania, Ucraina, Rusia, Lituania si Estonia", a declarat Postelnicu pentru ZF.
UniCredit Leasing Corporation, compania pe care o conduce acum Postelnicu, a fost creata in urma fuziunii dintre UniCredit Leasing si HVB Leasing. El a preluat conducerea companiei in 2006, dupa ce a fost unul dintre oamenii-cheie ai procesului de fuziune. Inainte de aceasta, a ocupat pozitia de director general al HVB Leasing.
Din ianuarie 2009 Postelnicu se va muta la Milano, acolo unde este sediul central al UniCredit Global Leasing, iar compania din Romania, care anul trecut a dat finantari de 500 de milioane de euro, va avea un nou director general.
"Preluarea noilor responsabilitati presupune si relocarea la Milano, impreuna cu familia. La acel moment va fi numita si autorizata si noua structura de conducere a UniCredit Leasing Corporation. Voi ramane membru in Consiliul de Administratie al UniCredit Leasing Corporation, mai ales ca si Romania intra in spectrul meu general de coordonare", afirma Postelnicu.
Despre aceasta promovare seful UniCredit Leasing afirma ca ii va permite sa isi schimbe zona de activitate. Daca pana acum a activat cel mai mult pe partea comerciala, din noua pozitie se va ocupa de managementul costurilor.
"Schimb in primul rand zona profesionala, in sensul in care, dupa o indelungata activitate in zona comerciala, trec in cea de infrastructura si cost management. Se dovedeste in aceasta perioada (de criza - n.r.) ca eficienta interna e un element foarte important de strategie al oricarei companii."
Din noua pozitie Postelnicu va lucra atat cu firme de leasing din Vest, unde cresterile nu mai sunt spectaculoase, cat si cu firme din centrul si estul Europei, unde afacerile urca mai repede. "Am acceptat aceasta functie si pentru ca reprezinta o provocare prin prisma generarii de valoare adaugata 'din spatele frontului comercial', dar si pentru diversitatea geografica. Faptul ca am posibilitatea analizei si comparatiei permanente intre vestul, centrul si estul pietelor financiare europene imi da un alt tip de intelegere a macrofenomenelor."
 
  • 31 de ani
  • Din 2006 este directorul general al UniCredit Leasing Corporation
  • Unul dintre oamenii - cheie in fuziunea UniCredit Leasing - HVB Leasing
  • Absolvent al ASE, Economia Mediului - 2001
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO