ZF 24

Seitan: In criza, companiile isi pot reduce cheltuielile prin acordarea de pensii private angajatilor

14.10.2008, 19:00 12

Companiile ar putea profita de faptul ca de anul viitor contributiile la fondurile de pensii facultative vor fi scutite de plata asigurarilor sociale, insa pe segmentul de retail vanzarea de pensii private ar putea deveni mai dificila din cauza scaderii increderii in sistemul financiar.

Criza financiara ar putea stimula companiile sa le acorde pensii facultative (pilonul III) angajatilor, deoarece contributiile la fondurile de pensii sunt deductibile de la impozitul pe profit, iar de anul viitor vor fi scutite si de plata asigurarilor sociale, afirma Mihai Seitan, fostul presedinte al Casei Nationale de Pensii si unul dintre cei care au reformat sistemul de pensii din Romania, prin introducerea fondurilor private.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cu cat se va majora din 2009 pragul de deductibilitate a contributiilor platite pentru pensiile facultative si ce s-ar putea intampla cu vanzarea acestor pensii catre persoanele fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO