Bănci și Asigurări

Shah Rouf pleaca de la Aviva dupa 3 ani

Shah Rouf pleaca de la Aviva dupa 3 ani
11.01.2010, 23:06 35

Shah Rouf (foto), directorul general al Aviva Romania, grupprezent pe piata asigurarilor, a pensiilor private si cea deadministrare a investitiilor, va pleca din companie la mijlocullunii februarie, urmand sa preia conducerea subsidiarei Aviva dinSri Lanka.

Rouf (39 de ani), de origine indiana, a fost numit directorgeneral al Aviva Asigurari in octombrie 2006, dupa ce a fostdirector de distributie si marketing al subsidiarei din India agrupului britanic Aviva, dar si CEO al unei companii de asiguraride sanatate din Marea Britanie. Pana la numirea unui nou CEO,interimatul urmeaza sa fie asigurat de Janos Bartok, membru inconsiliile de administratie ale Aviva Asigurari si Aviva Pensii simanager regional al grupului.

In 2006 primele brute subscrise de Aviva au fost de 64 mil. lei,iar in 2008 acestea au urcat la 107,6 mil. lei. In 2009 piata deasigurari de viata a scazut cu 10%. In primele noua luni din anultrecut subscrierile Aviva Asigurari au fost de 70 mil. lei.

Rouf a coordonat intrarea Aviva pe piata pensiilor privateobligatorii in 2007. Fondul de pensii administrat de britanici aveala sfarsitul anului trecut circa 358.000 de clienti si active netede 158,3 mil. lei, ocupand pozitia a cincea pe piata. Tot inperioada mandatului lui Rouf britanicii au preluat societatea deadministrare a investitiilor Certinvest, care si-a schimbat numelein Aviva Investors.

"In ciuda conditiilor economice nefavorabile, nu exista nicioindoiala ca Romania este unul dintre motoarele de dezvoltareviitoare ale Europei. In acest context Aviva Europa va continua sainvesteasca in cresterea operatiunilor Aviva din Romania", adeclarat Rouf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO