Bănci și Asigurări

Soldul creditelor Marfin, minus 11%

28.02.2010, 23:05 18

Marfin Bank, o institutie de credit de talie mica, a inregistratanul trecut o scadere de 11% a soldului creditelor acordate, panala 468 mil. euro, potrivit datelor publicate de banca-mama.

Valoarea activelor subsidiarei locale a grupului elen Marfin erade 621 mil. euro la sfarsitul anului trecut, cu 14% sub nivelul din2008. In acelasi timp, depozitele bancii s-au redus cu 6%, pana lanivelul de 135 mil. euro.

Pe de alta parte, veniturile bancii s-au majorat anul trecut cu11%, ajungand la 33,4 mil. euro. Veniturile nete din dobanzi auajuns la 18,4 mil. euro, cu 20% peste valoarea din anul anterior.Banca a inregistrat anul trecut cheltuieli operationale de 19 mil.euro, in crestere cu 22%.

Marfin Bank a inregistrat un profit inainte de provizioane de14,4 mil. euro.

Grupul nu a raportat nivelul provizioanelor si nici rezultatulnet al operatiunilor din Romania, profit sau pierdere. Pe planlocal grecii opereaza o banca si o societate de leasing. Potrivitdatelor disponibile pe piata, banca merge pe profit, insasocietatea de leasing se confrunta cu pierderi importante, caretrag in jos rezultatul consolidat pentru piata din Romania. In 2008rezultatul consolidat al operatiunilor Marfin pe piata romaneasca afost o pierdere de 1,7 mil. euro.

Compania de leasing a Marfin se ocupa in prezent in special derecuperarea de bunuri de la clientii rau-platnici si de revanzareaacestora, acordarea de noi finantari fiind pentru momentsuspendata. Pe site-ul firmei de leasing este prezentata o lista cupeste 270 de bunuri recuperate, oferite spre revanzare, printrecare masini, echipamente si imobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO