Bănci și Asigurări

Ce spune Sergiu Manea, şeful BCR, a 2-a bancă mare din piaţă, despre banca no 1 din România: Ne uităm foarte atent la ce face numărul 1 din piaţă. Este o bancă extraordinară, care are o strategie de creştere pe care a îndeplinit-o. Ne uităm cu atenţie la ce fac bine şi încercăm să avem o identitate şi story-ul nostru prin care să continuăm să creştem

Ce spune Sergiu Manea, şeful BCR, a 2-a bancă mare din...

Autor: Claudia Medrega

23.03.2024, 13:11 25972

BCR, a doua cea mai mare bancă după active din România, urmăreşte foarte atent evoluţia numărului 1 din piaţă (Banca-Transilvania-n.red), analizând strategia de creştere pe care o are, după cum a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR. El a arătat că BCR încearcă să aibă o identitate şi story-ul propriu prin care să continue să crească.

“Bineînţeles că ne uităm foarte foarte atent la ce face numărul 1 din piaţă. Este o bancă extraordinară, care a avut o strategie de creştere şi are o strategie de creştere pe care a îndeplinit-o aşa cum vedeţi şi o face foarte, foarte bine. Este clar că în momentul în care bilanţul nostru este la 105-110 mld. lei şi bilanţul numărului 1 este 170 mld. lei ne uităm să înţelegem ce avem de făcut, ce putem face mai mult. Ne uităm cu atenţie la ce fac bine şi încercăm să avem o identitate şi story-ul nostru prin care să continuăm să creştem. Este clar că până acum nu ne-am uitat la achiziţii. Pentru noi este absolut critic ca noi să creştem atât din punctul de vedere al numărului de relaţii de afaceri pe care le avem, cât şi din punctul de vedere al adâncimii acelor relaţii”, a declarat şeful BCR la o întâlnire cu jurnaliştii la Poiana Braşov.

BCR a mizat până acum pe creşterea organică şi nu a făcut achiziţii, în timp ce liderul pieţei bancare româneşti, Banca Transilvania, a mizat şi pe cartea achiziţiilor cumpărând în circa un deceniu patru bănci, respectiv OTP Bank (2024), Idea Bank (2022), Bancpost (2018) şi Volksbank România (2015).

În opinia şefului BCR, piaţa bancară din România are în continuare potenţial mare de creştere, el aducând în discuţie nivelul scăzut al intermedierii financiare şi al bancarizării, precum şi existenţa unor zone neexplorate, zone ce ţin de capital market, investment, asigurare de riscuri personale şi legale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO