Bănci și Asigurări

Statistici privind darea în plată. Stoica & Asociaţii: Un număr de 357 de soluţii în prima instanţă au fost favorabile băncilor, din 593 în total

Statistici privind darea în plată. Stoica & Asociaţii:...

Autor: Mediafax

29.03.2017, 00:04 441

Majoritatea soluţiilor în prima instanţă pe legea privind darea în plată a imobilelor a fost favorabilă băncilor, a declarat ieri Dragoş Bogdan, senior partner la Stoica & Asociaţii.

El susţine că în 15 judeţe, plus Bucu­reşti, sunt 3.594 litigii refe­ritoa­re la darea în plată. „Este vorba des­pre contestaţii la notificări şi acţiuni directe pentru stingerea creanţei“.

Din practică, din cele 593 de so­lu­ţii în primă instanţă, 357 au fost fav­o­rabile băncilor, a declarat Dra­goş Bogdan.

Conform acestuia, printre „im­pre­­vi­ziu­nile“ invocate în instanţă se numă­ră: criza economică, devalorizarea mo­ne­dei naţio­na­le faţă de moneda creditului, respectiv euro, pier­derea locului de muncă, agravarea stării de sănătate sau divorţul urmat de plata pensiei de întreţinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO