Bănci și Asigurări

Studiu: Băncile care întârzie să ofere opţiuni de plată de ultimă generaţie vor pierde până la 89 de miliarde de dolari (4,6%) din încasările globale din plăţi în următorii trei ani

Studiu: Băncile care întârzie să ofere opţiuni de...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2022, 11:29 114

 

 

Băncile care întârzie să ofere opţiuni de plată de ultimă generaţie vor pierde până la 89 de miliarde de dolari (4,6%) din încasările globale din plăţi în următorii trei ani, având în vedere că, pe fondul schimbării comportamentelor consumatorilor şi al turbulenţelor economice, metodele de plată care oferă mai multe opţiuni şi control câştigă rapid teren, potrivit unui nou studiu realizat de Accenture.

Raportul se bazează pe un sondaj efectuat în rândul a peste 16.000 de clienţi din 13 ţări din Asia, Europa, America Latină şi America de Nord.

Astfel, băncile din America de Nord sunt în pericol să piardă venituri din plăţi în valoare de 34 de miliarde de dolari, în America Latină sunt ameninţate peste 25 de miliarde de dolari, iar în Asia-Pacific peste 24 de miliarde de dolari.

În Europa, unde peste 55% dintre clienţi nu folosesc în mod regulat cardurile de credit, peste 4 miliarde de dolari din veniturile din plăţi sunt în pericol.

Deşi metodele de plată tradiţionale încă domină peisajul plăţilor pentru clienţi, ofertele de ultimă generaţie câştigă rapid teren. Studiul a identificat o folosire frecventă a metodelor de plată tradiţionale, cum ar fi banii lichizi (utilizaţi de 66% dintre respondenţii la sondaj), cardurile de debit (64%) şi cardurile de credit (48%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO