Bănci și Asigurări

​Tarifele la RCA pentru transportatori sunt cu peste 50% mai mari decât la jumătatea anului trecut

​Tarifele la RCA pentru transportatori sunt cu peste...

Autor: Anelis Baciu

19.07.2016, 13:29 314

Tariful mediu pentru poliţele auto obligatorii achiziţionate de transportatori pe un an ajungea la finalul lunii a acestui an la peste 3.000 de lei, cu 53% peste nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Faţă de luna trecută, prima medie la RCA pentru transportatori este în scădere cu 4%. În luna iunie au fost încheiate un număr de 20.600 de poliţe RCA pentru transportatori cu o valoare cumulată de 63,3 milioane de lei.

Pe segmentul autovehiculelor de transport persoane primele se află la a doua lună consecutivă de scădere, evoluţie pe care ASF o cataloghează ca fiind „o mişcare semnificativă de reglare a pieţei şi de reaşezare a structurii portofiliilor”. Prima medie pentru mijloacele de transport de persoane s-a situat în iunie la 3.458 de lei, fiind cu 26% mai mică decât în mai 2015. Faţă de jumătatea anului însă prima este cu 14% mai mare.

ASF spune însă că „piaţa RCA a rămas mai încordată pe categoria autoutilitare/autocamioane, unde prima medie aferentă poliţelor pe un an pentru această categorie de vehicule a înregistrat o creştere de 61,5%, situându-se la 3.016 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO