Bănci și Asigurări

Ţiriac Leasing a finanţat bunuri în valoare de 21 mil. euro, în primul trimestru

Ţiriac Leasing a finanţat bunuri în valoare de 21 mil....

Autor: Roxana Rosu

31.05.2016, 11:56 350

„Ne aşteptăm ca în 2016 să creştem din nou peste nivelul pieţei, bazându-ne atât pe strategia care ne-a condus la performanţele înregistrate anul trecut - extinderea reţelei de sucursale şi identificarea segmentelor ţintă de finanţare -cât şi pe diversificarea ofertelor pe care le avem în prezent în portofoliu. Mizăm în continuare pe segmentul de retail, cu focus pe finanţarea autovehiculelor - autoturisme şi vehicule sub 3,5 tone, dar şi pe o creştere a finanţării segmentului vehiculelor grele”, a declarat Mircea Dihel, Director General Ţiriac Leasing.

Compania şi-a extins reţeaua la nivel naţional, la nouă sucursale, ţinta fiind ca la finalul anului 2016 ponderea volumului de finanţări să fie uşor mai mare în provincie faţă de Bucureşti.

În 2015, Ţiriac Leasing a înregistrat o creştere de 35% a valorii bunurilor finanţate raportat la anul 2014, ajungând la un total cumulat al contractelor de finanţare de 72 mil. euro şi un profit de 2,95 mil. euro. Din totalul finanţărilor, segmentul autoturismelor a marcat un avans de 44% faţă de 2014, peste ritmul de creştere înregistrat la nivelul pieţei anul trecut.

Pentru 2016, compania estimează o creştere a valorii bunurilor finanţate peste avansul înregistrat la nivelul pieţei şi ţinteşte să se apropie de locul 7 în topul companiilor de leasing financiar, cu o cotă de piaţă de aproximativ 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO