Bănci și Asigurări

Transferuri de 200 milioane dolari prin Banca Romaneasca

07.09.2000, 00:00 15



Banca Romaneasca a anuntat ca pana in prezent a efectuat aproape 400.000 de tranzactii de transfer prin Western Union, valoarea totala a acestora ridicandu-se la peste 200 de milioane de dolari.

Potrivit unui raport al bancii, din totalul tranzactiilor peste 95% reprezinta sume transferate in Romania, respectiv 197 milioane de dolari. Numai in primele 8 luni ale anului curent, prin Banca Romaneasca s-au transferat aproximativ 68 de milioane de dolari.

"Pentru a dezvolta reteaua de distributie a serviciilor Western Union, Banca Romaneasca a incheiat parteneriate de subagenturare cu West Bank si Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra,astfel ca in prezent serviciile Western Union sunt disponibile la nivelul a 24 de locatii din tara", se arata in raportul bancii.

Banca Romaneasca este membra a Western Union din 16 septembrie 1996, fiind prima banca din Romania care a devenit un astfel de agent.

Principiul promovat de Western Union priveste consumatori ce traiesc si lucreaza intr-o tara straina in timp ce familiile lor au ramas in tara de origine. Avantajul major al acestui serviciu este timpul foarte scurt in care se poate face transferul unei sume de bani - 15 minute - din si in orice parte a lumii.

Cunoscand numele expeditorului, tara de origine si suma aproximativa transferata, precum si pe baza prezentarii actului de identitate, destinatarul poate sa intre in posesia sumei transmise in acest mod, la cel mai apropiat agent Western Union.

Western Union este un nume binecunoscut in Statele Unite si detine o imensa retea, cu 78.000 de puncte de lucru aflate in 176 de tari din intreaga lume.

Reteaua de agentii Western Union din Romania cuprinde filiale ale Bancii Romanesti, Banc Post, Banca Romana pentru Dezvoltare si Posta Romana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO