Bănci și Asigurări

”Trenul” inflaţionist german merge în continuare cu frâna trasă. Cea mai puternică economie europeană nu îşi atinge ţintele, iar BCE trebuie să analizeze serios problemele din zona euro înaintea şedinţei din decembrie

”Trenul” inflaţionist german merge în continuare cu...

Autor: Ştefan Stan

29.11.2016, 16:30 205

Inflaţia din Germania a rămas neschimbată în noiembrie, ceea ce sugerează că Banca Centrală Europeană ar putea avea nevoie de mai multe întâlniri pentru a-şi atinge ţinta de creştere a preţurilor, scrie Bloomberg.

Preţurile de consum au crescut cu 0,7% faţă de anul trecut, potrivit Oficiului Federal de Statistică. Aceasta este sub prognoza de 0,8% a economiştilor. Preţurile au rămas neschimbat faţă de nivelul din Octombrie.

Inflaţia slabă în cea mai puternică economie germană ar trebui să îngrijoreze autorităţile de la BCE, în condiţiile în care evaluează riscurile din regiune. La următoarea întâlnire de pe 8 decembrie vor discuta dacă programul de 1,7 trilioane de euro de achiziţii de active este de ajuns pentru a readuce inflaţia în zona euro aproape de 2%, un nivel neatins în ultimii trei ani, sau dacă este nevoie de mai multe măsuri de stimulare.

Datele recente privind încrederea germanilor în economie sugerează că economia germane îşi păstrează un impuls robust. Banca Centrală Germană a anunţat săptămâna trecută că creşterea va accelera considerabil în ultimele trei luni ale anului, după o încetinire temporară în T3.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO