Companii

Uamt Oradea vrea să reînnoiască un credit de 25 mil. lei de la BRD

Uamt Oradea vrea să reînnoiască un credit de 25 mil....

Autor: Ioana Tudor

02.10.2014, 19:05 251

Acţionarii producătorului de piese şi subansambluri auto Uamt Oradea (simbol bursier UAM) se vor reuni în data de 5 noiembrie pentru o decizie privind reînnoirea unei linii de credit multivalută în sumă de 25 milioane de lei de la BRD-GSG Oradea.

Din suma totală, sublimita în euro este de maxim 2 mil. euro, potrivit unui anunţ publicat de companie pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Acţionarii Uamt au aprobat în aprilie planul de investiţii al societăţii privind dotarea cu tehnologii noi, care să sporească cifra de afaceri şi profitabilitatea producătorului de componente auto.

Uamt, care este furnizor de prim rang pentru Dacia, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 65,5 mil. lei, în scădere cu aproape 1% comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, pe fondul scăderii vânzărilor. Profitul net al companiei s-a diminuat cu 14%, la 5,49 mil. lei, de la 6,4 mil. lei în primele şase luni ale anului 2013.

Pentru întreg anul 2014, compania mizează pe un avans al vânzărilor cu 33%, până la circa 168 mil. lei. Profitul societăţii este estimat să crească cu 24% în acest an, la 12 mil. lei.

Acţionarii principali ai Uamt sunt salariaţii companiei şi Ioan Stanciu.

Acţiunile producătorului de componente auto se tranzacţionau la preţul de 1,001 lei/titlu în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, iar la această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 39,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO