Bănci și Asigurări

Ultima armă în războiul dintre furnizorii de abonamente medicale şi asigurători: sunt sau nu poliţele de sănătate deductibile?

Ultima armă în războiul dintre furnizorii de...

Autor: Anelis Baciu

03.06.2016, 00:06 695
Disputele dintre furnizorii de abona­mente me­di­ca­le şi companiile de asigurări s-au reaprins, în con­textul în care repre­zen­tanţii clinicilor private atacă asi­gu­rătorii şi acuză că poliţele de sănătate vândute de aceşt­ia nu sunt deductibile fiscal, aşa cum sunt promovate.
 
Într-un comunicat comun al Regina Maria şi MedLife, directorii generali ai ce­lor două clinici private, Fady Chreih şi Mi­hai Marcu, susţin că în prezent asi­gu­rările vo­luntare de sănătate nu pot fi deductibile fiscal deoarece includ şi servicii care se suprapun cu cele acoperite de pachetul de bază, fapt ce contravine le­gislaţiei în vigoare din domeniul sănătăţii. Cei doi se plâng că acest lucru afectează dez­voltarea coerentă a sistemului de să­nătate privat din România.
 
Specialiştii în fiscalitate atrag însă aten­ţia că nu se poate spune clar dacă asi­gu­ră­rile voluntare de sănătate sunt sau nu de­ductibile, pentru că în prezent nu este defi­nit pachetul de bază.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO