Bănci și Asigurări

Un mexican este noul şef al lui Isărescu la Basel

Un mexican este noul şef al lui Isărescu la Basel

Autor: Claudia Medrega

06.01.2017, 00:07 1537

Agustín Carstens, 58 de ani, guvernator al Băncii Naţionale a Mexicului, va prelua din octombrie 2017 conducerea Băncii Reglementelor Internaţionale (BRI) supranumită „banca băncilor centrale“, urmând să-l înlocuiască pe Jaime Caruana.

Carstens, care ocupă poziţia de guvernator al băncii centrale din Mexic din 2010, este unul dintre cei mai respectaţi economişti în comunitatea financiară internaţională, fiind inclus de multe ori în topurile celor mai eficienţi guvernatori de bănci centrale ai lumii. A fost în 2011 şi unul dintre candidaţii pentru funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), poziţie care a revenit în cele din urmă franţuzoaicei Christine Lagarde.

Banca Reglementelor Internaţionale este cea mai veche instituţie financiară la nivel mondial, asigurând „colaborarea“ şi „coordonarea“ băncilor centrale ale lumii. Reuniunile bancherilor centrali la BRI, care are sediul la Basel, în Elveţia, sunt extrem de „discrete“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO