Bănci și Asigurări

UniCredit a făcut profit net de 40 mil. euro anul trecut

Răsvan Radu. Foto Silviu Matei

Răsvan Radu. Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

19.03.2013, 00:07 756

UniCredit Ţiriac Bank, devenită anul trecut a cincea bancă de pe piaţă, cu active de peste 25 mld. lei (5,7 mld. euro), a raportat pe 2012 un profit net consolidat de 177 mil. lei (circa 40 mil. euro), în creştere cu 11,3% faţă de anul precedent pe seama scăderii cu 10% a cheltuielilor cu provizioanele şi a unui avans de 2% al veniturilor.

Rezultatul pe 2012 include o contribuţie de 4,3 milioane de lei din partea firmei de credite de consum UniCredit Consumer Finan­cing care a fost inclusă într-un proces de consolidare în bancă a unor business-uri afiliate.

„Am început o operaţiune de consolidare a activelor grupului care se va finaliza anul acesta. Deja UniCredit Consu­mer Finan­cing (UCFin) a intrat în perimetrul de consolidare. O să vedem cum putem consolida şi firma de leasing“, a declarat Răsvan Radu, preşe­dintele executiv al UniCredit Ţiriac Bank şi country chairman responsabil cu coordonarea întregului business local al grupului italian UniCredit.

Puse la un loc, banca, firma de consumer finance şi UniCredit Leasing adună active de 28,2 mld. lei (6,4 mld. euro), în creştere cu 8,2% faţă de 2011, iar câştigul consolidat pe anul trecut a fost de 175 mil. lei, divizia de leasing fiind sub pragul de rentabilitate. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO