Bănci și Asigurări

UniCredit angajeaza 1.400 de oameni

02.05.2008, 18:31 24

UniCredit Tiriac Bank ar putea face in acest an pana la 1.400 de angajari, pentru a sustine extinderea teritoriala si pentru a acoperi pozitiile ramase libere in urma fluctuatiei ridicate de personal din banking.
"Preconizam ca vom angaja in jur de 1.400 de persoane in acest an. Dintre acestia, 650 vor fi angajati pentru a sustine cresterea organica a businessului", spune Daniela Rohan, executive vice-president human resouces in cadrul UniCredit Tiriac Bank.
Planul de angajari din acest an a fost stabilit de departamentul de resurse umane al bancii, in urma unui proiect care a analizat piata fortei de munca.
"In conditiile in care fluctuatia de personal din banking se va mentine si in acest an la 24 - 25%, estimam ca aproximativ 750 de angajari vor fi inlocuiri cauzate de plecarile din banca", explica Rohan.
In aceste conditii, banca ar putea face pana la 1.400 de recrutari, insa Rohan spune ca numarul ar putea fi mai mic daca fluctuatia de personal se va diminua.
In UniCredit Tiriac lucreaza in prezent 2.750 de oameni si in fiecare luna intra in banca 120 de noi angajati.
De la inceputul acestui an au fost facute aproximativ 250-300 de recrutari. Banca urmeaza sa deschida 70 de sucursale in acest an, iar intr-o filiala bancara lucreaza intre 6 si 9 angajati.
Banca are programate pana la sfarsitul anului 37 de evenimente in cele mai mari centre universitare din tara care vizeaza recrutarea de studenti si absolventi.
"Targetam atat universitatile economice, cat si cele non-economice. In urma unui sondaj intern, am observat ca 20% dintre angajatii nostri nu au studii economice. Astfel, pe langa facultatile cu profil economic, vizam in primul rand specializari ca ingineria, matematica sau dreptul", explica Rohan.
Salariul de start lunar brut in cadrul bancii nu este mai mic de 1.400 de lei (380 de euro), potrivit informatiilor de pe site-ul bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO