Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing, cea mai mare companie locală de leasing financiar, profit de 105 mil. lei în 2017

UniCredit Leasing, cea mai mare companie locală de...

Autor: Anelis Baciu

15.06.2018, 00:07 767

UniCredit Leasing, cea mai mare companie de leasing financiar din piaţa locală, a înregistrat anul trecut un profit net de 105,3 milioane de lei (23 mil. euro), în creştere cu circa 80% faţă de anul precedent, arată datele Ministerului de Finanţe.

Câştigul din 2017 este cel mai bun rezultat raportat de UniCredit Leasing în ultimii cinci ani, însă ritmul de creştere înregistrat anul trecut este depăşit de ritmul de creştere din 2016 comparativ cu 2015, când profitul net al companiei s-a majorat de aproape patru ori.

UniCredit Leasing controlează circa o cincime din piaţa locală de leasing financiar, ceea ce corespunde unui volum de finanţări acordate anul trecut cuprins între 1,8 şi 2 miliarde de lei, potrivit calculelor ZF.

Spre comparaţie, jucătorul cu numărul doi din piaţă Impuls Leasing a acordat anul trecut finanţări de 1,1 mi­liarde de de lei, de aproape două ori mai puţin decât UniCredit Leasing.

Compania deţinută de banca cu acelaşi nume îşi menţine de zece ani titulatura de cel mai mare jucător de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO