Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing discuta cinci finantari imobiliare mari

12.03.2009, 15:58 20

Unicredit Leasing, prima companie de pe piata de profil in 2007, se afla in faza finala de negociere pentru finantarea mai multor proiecte imobiliare, valoarea medie a unui proiect de talie mare fiind de 10 mil. euro, a declarat Dan Constantinescu, managing director al companiei, responsabil cu activitatea de vanzari.

"Din totalul proiectelor imobiliare pentru care suntem in discutii avansate, avem cinci mai mari, cu o valoare medie de zece milioane euro pe proiect, si cateva mai mici", a afirmat Constantinescu, prezent la conferinta "Mediafax talks about auto industry".
El a aratat ca firma de leasing a primit mai multe cereri de finantare pe segmentul imobiliar, insa isi pastreaza o abordare precauta, alegand clientii cu care ar putea avea o relatie pe termen lung, nu doar in perioada dificila din prezent.
In primele doua luni ale anului, Unicredit Leasing a inregistrat o scadere a volumului de finantari pe segmentul auto la jumatatea nivelului consemnat in aceeasi perioada din 2008.
In schimb, firma a consemnat o crestere pe segmentul leasingului de echipamente, intrucat tot mai multi clienti se reorienteaza de la automobile catre partea de productie, achizitionand echipamente si vehicule comerciale.
"Consider ca acest segment va avea o crestere majora a ponderii la nivel de piata in acest an, pentru ca, dincolo de auto, afacerile au inceput sa se reajusteze si sa se reorienteze catre alte tipuri de bunuri", a spus Constantinescu.
Unicredit Leasing a finantat in primele 11 luni ale anului trecut bunuri in valoare de 500 milioane euro, atingand nivelul din 2007. Compania va publica saptamana viitoare rezultatele din 2008.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO