Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing: Stăm pe bani şi căutăm să-i plasăm, dar din păcate companiile tot n-au curaj

Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing

Avem linii nefolosite, tocmai negociem cu Banca Europeană de Investiţii o facilitate de 50 mil. euro pentru refinanţări pentru IMM-uri şi produse speciale, deci banii chiar nu reprezintă o problemă.

Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing Avem linii nefolosite, tocmai negociem cu Banca Europeană de Investiţii o facilitate de 50 mil. euro pentru refinanţări pentru IMM-uri şi produse speciale, deci banii chiar nu reprezintă o problemă.

Autor: Razvan Voican

18.02.2014, 00:07 778

Companiile locale de leasing au finanţat anul trecut bunuri în valoare de circa 1,24 mld. euro, în scădere cu 9% faţă de 2012, potrivit datelor preliminare, speranţele iniţiale de relansare a pieţei fiind infirmate pe fondul reaşezărilor prin care au continuat să treacă o parte din jucători.

„Piaţa este destul de mică şi reflectă imediat ajustările câtorva jucători. Nu se poate spune că nu există nevoie de finanţare sau că produsul de leasing nu este bun, cu atât mai mult cu cât se obţine mai repede şi mai uşor decât finanţarea bancară, dar este o piaţă dependentă de principalii jucători. Bani există, am venit cu grafice de plată adaptate la sezonalitatea cash-flow-ului, cu rate trimestriale sau semestriale, e clar că firmele au nevoie de bani şi totuşi nu reuşim să plasăm. Multora încă le este teamă, se gândesc să mai stea puţin înainte de a se lansa în investiţii chiar dacă de pildă vechiul parc de maşini ajunge să coste mai mult decât închirierea unuia nou“, comentează Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing – cea mai mare companie din domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO