Bănci și Asigurări

Unicredit: Piaţa plăteşte încă dobânzi ridicate. Vedeţi aici de ce

Unicredit: Piaţa plăteşte încă dobânzi ridicate. Vedeţi aici de ce

Autor: Razvan Voican

04.06.2011, 00:02 802

"Această situaţie nu se va putea menţinepentru că afectează semnificativ profitabilitatea băncilor.Deocamdată încă este un compromis acceptat: pierdere de profitversus acoperirea necesarului de lichidităţi.", a adăugatel.

Raduspune că în acest moment banca are printre priorităţi majorareadepozitelor atrase, atât în lei, cât şi în valută, după ce întrimestrul I soldul acestora a scăzut cu 14%, până la 8,6 mld. lei(2,1 mld. euro).

Înceea ce priveşte creditele, UniCredit Ţiriac Bank avea la sfârşitullunii aprilie un portofoliu de 145 mil. euro. În primele patru lunivolumul creditelor a urcat cu 39% faţă de aceeaşi perioadă din2010, oferta incluzând finanţări şi în lei, şi în euro.

Raduconsideră că, în afară de întărirea leului din ultimele luni, nuexistă alţi factori care să încurajeze cererea de credite noi,pentru că în continuare este greu de discutat despre creşteri devenituri.

"Îngeneral, din ceea ce vedem la clienţii corporate politica salarialănu mai ia în calcul majorări în masă ale bugetelor de salarii, cidoar creşteri ţintite la nivelul celor mai performanţi angajaţi saula cei cu salarii foarte mici.", a precizat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO