Companii

Şeful UniCredit: City Mall e departe de a fi un caz disperat

Autor: Razvan Voican

30.05.2011, 23:34 419

Centrul comercial City Mall din Bucureşti, ajuns la a patralicitaţie pentru găsirea unui investitor salvator, nu constituie uncaz disperat pentru că de fapt există interes pe piaţă, problemafiind preţul, susţine Răsvan Radu, preşedintele executiv alUniCredit Ţiriac Bank - principalul creditor al actualuluiproprietar, fondul austrialian APN European Retail Trust. "CityMall e departe de a fi un caz disperat. Interes există, mai trebuiedoar să definim un preţ adecvat", afirmă Radu.

Prima tentativă de vânzare a centrului comercial a avut loc înmartie, cu un preţ de pornire de 33 mil. euro, însă nimeni nu s-aprezentat la licitaţie. La fel s-a întâmplat de încă două ori,chiar dacă preţul a tot scăzut. Pe 10 iunie, creditorii speră săgăsească un investitor dispus să dea 23,58 mil. euro. Raduconsideră că City Mall rămâne un activ interesant, cu potenţial degenerare de cash flow, inclusiv datorită localizării înBucureşti.

Principalul finanţator al proprietarului este chiar grupulUniCredit (în principal UniCredit Bank Austria), cu o expunere decirca 36 milioane de euro, alături de Bancpost, cu circa 5 milioanede euro. Răsvan Radu afirmă că City Mall nu este reprezentativpentru portofoliul imobiliar al băncii. "Avem şi exemple bune. Îngeneral există un interes mare pentru activele pe care le scoatemla vânzare, iar activele cu probleme deja le-am cam vândut."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO