Bănci și Asigurări

Uniqa continuă seria schimbărilor din conducere

Uniqa continuă seria schimbărilor din conducere

Romeo Jantea, 51 de ani, este noul vicepreşedinte al Uniqa Asigurări

Autor: Ciprian Valentin Botea

02.02.2012, 00:04 900

Austriecii de la Uniqa l-au numit pe Romeo Jantea, fostul director general al BCR Asigurări, pe poziţia de vicepreşedinte al subsidiarei locale, în locul austriacului Alfred Vlcek, care ocupa această funcţie din anul 2008.

Jantea, 51 de ani, care a deţinut mai multe poziţii de conducere în companii de asigurări, va prelua şi funcţia de director de vânzări al Uniqa Asigurări, un jucător de top zece pe piaţa asigurărilor generale. "Este un moment important pentru reorganizarea grupului şi pentru implementarea noii strategii. Vom pune un accent deosebit pe extinderea forţei de vânzare şi pe adaptarea produselor şi serviciilor la schimbările pieţei", a declarat Jantea.

Uniqa Asigurări, cu afaceri anuale de circa 100 milioane de euro, a avut pierderi de aproape 13 milioane de euro în 2010. Aceasta a fost cea mai mare pierdere înregistrată de o companie locală de asigurări.

Şi compania de asigurări de viaţă a grupului austriac, Uniqa Asigurări de viaţă, are doi membri noi în directorat: Paul Cazacu şi Nicolae Ani. Uniqa Asigurări de viaţă este un jucător de talie mică pe piaţa de profil.

Austriecii au făcut mai multe schim­bări în conducerea companiilor pe care le deţin în ultimul an. Astfel, Uniqa Asigurări are începând din vară un nou director general, Florin Golovatic, după ce predecesorul său, Gabriel Stoica, a părăsit compania după numai două luni de mandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO