Bănci și Asigurări

Valeriu Sergiu Loghin, propus pentru preluarea funcţiei de director general la Carpatica Asig

Valeriu Sergiu Loghin, propus pentru preluarea funcţiei...

Autor: Adrian Dumitrache

16.09.2014, 12:21 1262

"Ina Crudu s-a aflat la conducerea societăţii de la sfârşitul lunii iunie 2013. În perioada mandatului său, Carpatica Asig a înregistrat o creştere de 33%, la sfârşitul primului semestru din 2014 societatea ocupând locul 5 în piaţa asigurărilor după volumul de prime subscrise", se arată într-un comunicat al societăţii remis MEDIAFAX.

Valeriu Sergiu Loghin se va alătura echipei Carpatica Asig, fiind propus de către Consiliul de Administraţie al societăţii pentru a prelua mandatul de director general.

El este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi şi are o experienţă de 20 de ani în domeniul asigurărilor, din care mare parte în poziţii manageriale cheie. Pe parcursul carierei a activat în mai multe companii de asigurări, toate aflate în primele 10 locuri în piaţă.

"Noua propunere va fi înaintată Autorităţii de Supraveghere Financiară în vederea parcurgerii procedurii legale de numire în funcţie, Sergiu Loghin urmând să preia mandatul după primirea avizului autorităţii", se mai spune în comunicat.

Carpatica Asig şi-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib. Acţiunile companiei sunt deţinute de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tănase - 0,08% şi Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

În primele şase luni, primele subscrise de companie au crescut cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, la 305,22 milioane de lei.

Compania are 70 de unităţi la nivel naţional, colaborând cu peste 5.000 de intermediari şi practică asigurări generale (non-viaţă).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO