Bănci și Asigurări

Veşti proaste pentru brokeri de asigurări: Şeful ASF nu renunţă la comsionul de 10 %

Veşti proaste pentru brokeri de asigurări: Şeful ASF...

Autor: Alina Novaceanu

10.12.2014, 15:35 510

Întrebat în legătură cu faptul că nu a reuşit să impună comisionul de intermediere de cel mult 10% şi dacă renunţă la idee, Negriţoiu a răspuns că nu a renunţat la această modificare.

"Comisionul de 10% a ridicat foarte multe emoţii. Dacă vă uitaţi, o să vedeţi ce multe proteste au fost, inclusiv că distrugem locurile de muncă. Eu nu voi accepta niciodată ca în România locurile de muncă să fie subvenţionate prin firmele de asigurări. Nu am renunţat, am avut intervenţii şi de la Federaţia Internaţională a Brokerilor şi locale să fundamentăm mai bine această măsură şi nivelul comisionului şi noi ne-am luat un răgaz să facem o analiză, comisioanele sunt transparente şi acum o să le înregistrăm, monitorizăm şi dacă costurile de intermediere nu scad în trei luni de zile, noi suntem liberi să introducem comisionul şi să limităm la 10%. Vrem să vedem şi cheltuielile de achiziţie directă şi costurile asiguratorilor în legătură cu poliţele şi ne va da posibilitatea mai bună de ce vrem 10%", a spus Negriţoiu.

El a mai spus că "pieţele mature" nu au comisioane mai mari de 10% şi a dat ca exemplu Italia, care aplică un comision de 5%.

ASF a lansat în iulie un proiect de modificare a normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, puse în aplicare prin Ordinul CSA 14/2011.

Potrivit proiectului, asigurătorii care emit poliţe de răspundere civilă auto vor trebui să aibă un anumit grad de solvabilitate pentru activtatea de asigurări generale şi vor fi obligaţi să menţioneze pe poliţele RCA comisionul de intermediere, care nu va depăşi 10% din primele încasate pe acest segment.

Una din prvederile proiectului îi obligă pe asigurători să menţioneze comisionul de intermediere pe poliţa de asigurare RCA atât în valoare absolută, cât şi ca procent aplicat primei de asigurare menţionate pe poliţă, fiind inclus ca valoare în prima de asigurare totală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO