Bănci și Asigurări

VIDEO ZF LIVE. BEI: Peste un miliard de euro blocaţi în România

29.06.2013, 14:05 258

„Sunt peste 1 miliard de euro blocaţi în România. Cel mai cunoscut proiect blocat este metroul, care este finanţat aproape integral de către noi. O să existe probabil nişte deblocări de fonduri”, a spus Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte BEI la ZF Live.

Tănăsescu a mai spus la ZF LIVE că România are nevoie de o prioritizare a cheltuielilor bugetare pentru derularea proiectelor.

"Avem nevoie de o prioritizare corectă a cheltuielilor bugetare pentru că în momentul de faţă din păcate proiecte ale Băncii Mondiale stau, proiecte ale BEI-ului, BERD-ului stau. De ce? Pentru că nu există spaţiu fiscal suficient pentru a putea să mergem mai departe cu aceste proiecte. O regândire, o reprioritizare a cheltuielilor pentru bugetul anului viitor sau chiar la rectificarea bugetară pentru acest an este mai mult decât necesară. România are nevoie de predictibilitate. Aceste proiecte se pot face cu bani ieftini şi cu durată mare", a spus el.

BEI a acordat proiectului pentru dezvoltarea linie de metrou Universitate-Drumul Taberei o finanţare de 465 mil. euro din costul total de 1,2 mld. euro.

VIDEO ZF LIVE. Românul cu cea mai înaltă funcţie într-o instituţie financiară internaţională. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de miercuri, 26 iunie cu Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO