Virgil Şoncutean, Allianz-Ţiriac: Vedem o cerere în creştere pentru poliţe de sănătate cu acoperire internaţională şi servicii de second opinion. „Am observat o sensi­bili­tate mică la preţ din par­tea clienţilor când vine vorba de achiziţia de asigurări de sănătate.“

23 mai 2017 Autor: Anelis Baciu

Românii sunt tot mai interesaţi de achiziţia de poliţe de sănătate cu acoperire internaţională şi servicii de second opinion (a doua părere medicală), a afirmat Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac în cadrul Forumului Internaţional de Asigurări-Reasigurări (FIAR) organizat de Media Xprimm. Allianz-Ţiriac, cel mai mare asigurător local în funcţie de primele subscrise, avea circa 80.000 de clienţi pe nişa asigurărilor de sănătate la finalul anului 2016, iar pentru acest an şi-a propus să depăşească pragul de 100.000 de clienţi.
 
„Am observat o sensi­bili­tate mică la preţ din par­tea clienţilor când vine vorba de achiziţia de asigurări de sănătate. Clienţii pe care îi avem în portofoliu au re­nunţat la abonamente me­di­cale şi au încheiat poliţe de să­nătate, deşi acestea din ur­mă sunt mai scumpe. Tot mai mulţi clienţi caută pro­duse cu acoperire internaţio­na­lă, deşi in­frastructura lo­cală me­dica­lă se dezvoltă şi reprezintă o alternativă viabilă. Totodată, clienţii sunt interesaţi de servicii me­dicale de second opinion“, a explicat Virgil Şoncutean.
 
Tarifele pentru poliţele de sănătate emise de Allianz-Ţiriac în cazul persoanelor fizice încep de la 600 de lei pe an şi ajung la 2.000 de lei pe an. Compania vinde şi poliţe de grup, asigurări încheiate de angajatori pentru propriii an­ga­jaţi, iar în acest caz tariful poate ajunge până la 36 de euro pe lună.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.05.2017

 
Cuvinte cheie:
Allianz-Tiriac
, crestere
, acoperire
, servicii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide