Bănci și Asigurări

Volksbank finanteaza constructii: imobiliare, de masini si industriale

26.10.2006, 18:32 13

Activele Volksbank Romania ar putea urca la sfarsitul acestui an la 1,15 miliarde euro, comparativ cu 508 milioane euro in decembrie 2005, in timp ce profitul ar putea creste la 14 milioane de euro, de la 3,4 milioane euro anul trecut, potrivit Simonei Fatu, vicepresedinte al bancii.
Cota de piata estimata pentru finele anului este de 2,2%, cu 0,7 puncte peste nivelul inregistrat in decembrie 2005, a declarat Fatu intr-un seminar pe teme bancare. La jumatatea acestui an, Volksbank era a cincisprezecea banca de pe piata, cu active de aproape 705 milioane de euro, corespunzatoare unei cote de 1,8%, numarandu-se printre putinii jucatori care si-au majorat cota de piata in primele sase luni.
La sfarsitul semestrului I, profitul net al Volksbank era de 4,1 milioane de euro. Recent, banca a anuntat ca avea, la sfarsitul lunii septembrie, active de peste un miliard de euro. Potrivit vicepresedintelui bancii, portofoliul de credite va fi la sfarsitul anului de 725 de milioane de euro, de peste doua ori mai ridicat decat anul trecut.
Valoarea depozitelor atrase de Volksbank este estimata sa creasca de la 87 de milioane de euro la 278 de milioane de euro. Numarul de clienti ai bancii urmeaza sa se plaseze la 116.000, comparativ cu 84.500 in 2005.
Pentru acest an, institutia de credit are in vedere extinderea retelei teritoriale la 80 de sucursale proprii si 50 de parteneriate in franciza. In prezent, Volksbank detine 68 de unitati proprii si 40 in franciza.
"Pana in prezent, cresterea pe partea de unitati francizate a fost resimtita pe partea de retail, intrucat aceste unitati nu se adreseaza si companiilor mari", a spus Fatu, responsabil al diviziei pentru clienti corporatisti in cadrul Volksbank.
In ceea ce priveste companiile mari, Fatu a aratat ca tinta Volksbank o reprezinta firmele cu cifre de afaceri de peste 2-3 milioane de euro, iar valoarea creditelor acordate este, de obicei, de 3-4 milioane de euro.
"Nu suntem orientati catre acordarea de credite de valori mari, de cateva zeci de milioane de euro, pentru a nu ne destabiliza balanta", a afirmat Fatu.
Sectorul catre care Volksbank se orienteaza este cel al constructiilor, fiind vorba nu doar despre imobiliare, ci si despre constructii de masini sau industriale.
"Nu ne intereseaza industria textila, intrucat acest sector este in declin, avand marje de profit foarte mici", a precizat Fatu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO