Bănci și Asigurări

Volksbank Romania vrea sa-si majoreze capitalul

29.01.2004, 00:00 16



Volksbank Romania intentioneaza sa-si majoreze capitalul social in aceasta vara pentru a-si sustine strategia de extindere pe piata.



"In functie de cum vor evolua creditele in acest an, avem programata o majorare de capital in lunile iunie - iulie. Noi am facut niste prognoze, dar situatia din piata ne poate contrazice", a declarat ieri Laurentiu Mitrache, presedintele bancii.



Capitalul social al bancii este de 380 mld. lei, fiind detinut in proportie de 99,96% de A–sterreichische Volksbanken AG.



Mitrache a adaugat ca, pana in a doua parte a acestui an, capitalurile proprii vor creste cu 10 - 15 mil. euro, atat prin imprumuturi subordonate de la banca mama, cat si prin eventuale majorari de capital sau emisiuni de obligatiuni.



Volksbank Romania a programat in bugetul pentru anul a acesta o dublare a soldului creditelor, prin cresterea ponderii detinute de imprumuturile acordate populatiei de la 15% la 30% din totalul finantarilor.



Roxana Bolocan, directorul directiei de Retail Banking din cadul Volksbank, a spus ca noile norme prudentiale din domeniul creditelor pentru populatie, care intra in vigoare de la 1 februarie, vor avea "un anumit impact" asupra numarului de clienti care se pot califica pentru contractarea unui imprumut.



"Va trebui sa inovam pentru ca, bineinteles, ne va afecta aceasta schimbare. Cel mai probabil vom prelungi perioada de rambursare pentru a putea diminua rata lunara de plata, care sa se incadreze in cota din venituri solicitata prin noile norme", a explicat ea.



In privinta companiilor, directorul directiei de specialitate, Simona Fatu, a anuntat ca strategia de dezvoltare se bazeaza pe finantarea investitiilor in proiecte, in aceasta categorie intrand si imprumuturile pentru autoritatile locale.



Anul trecut, Volksbank Romania a obtinut profit pentru prima data de la infiintare. Datele furnizate de presedintele bancii arata un castig brut inainte de provizionare de peste un milion de euro. Pentru 2004, conducerea bancii si-a propus obtinerea unui profit de 2 - 2,5 mil. euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO