Bănci și Asigurări

Volumul tranzacţiilor cu Bonus Card de la Garanti Bank a depăşit 440 milioane lei în 2016

Volumul tranzacţiilor cu Bonus Card de la Garanti Bank a...

Autor: Ştefan Stan

24.08.2017, 13:25 352

Volumul tranzacţiilor cu Bonus Card de la Garanti Bank a depăşit 440 milioane lei în 2016, de 22.000 ori mai mult faţă de 2007 când a fost lansat. În prezent, Garanti Bank are un portofoliu de peste 160.000 de clienţi Bonus Card şi 6.000 de magazine partenere, potrivit unui anunţ al băncii.

“Au trecut 10 ani de la lansarea Bonus Card în România, iar obiectivul nostru pe termen lung este să continuăm să dezvoltăm acest produs şi să ne adaptăm strategia la nevoile de cumpărare ale clienţilor noştri. Totodată, vom continua să extindem reţeaua magazinelor partenere Bonus Card, pentru a acoperi cât mai multe domenii de activitate”, a declarat Emre Unal, Director Carduri, Garanti Bank România.

Bonus Card este folosit, în principal, de către clienţii Garanti Bank pentru a cumpăra produse electrocasnice (16% din totalul tranzacţiilor), articole vestimentare (9% din totalul tranzacţiilor), precum şi produse farmaceutice (5% din totalul tranzacţiilor). În ceea ce priveşte  preferinţa pentru tranzacţii online, 22% din totalul achiziţiilor prin intermediul Bonus Card au fost făcute online în 2016.

Clienţii pot acumula până la 10% bonus de fiecare dată când efectuează o tranzacţie prin intermediul cardului, pe teritoriul României sau în afara acesteia. Bonusul reprezintă sume pe care aceştia le pot folosi mai apoi în magazinele partenere, într-o reţea de peste 6.000 de comercianţi. De asemenea, clienţii pot alege să plătească în rate fără dobândă, beneficiind de flexibilitate în alegerea numărului de rate, în funcţie de nevoile personale. Anul trecut, Garanti Bank a acordat, în total, aproximativ 1 milion de lei sub formă de bonus.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneşte şi Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deţinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. Banca deserveşte peste 14,5 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi retail, oferind servicii financiare integrate. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO