Bănci și Asigurări

Willi Cernko, CEO Erste Group Bank: Vedem că ratele de dobândă au ajuns la un platou şi ne aşteptăm că vor rămâne la acest nivel pentru o perioadă mai lungă de timp. Inflaţia a intrat pe un trend descedent, dar nivelul încă este mare faţă de aşteptările noastre. Poate am reacţionat prea târziu

Willi Cernko, CEO Erste Group Bank: Vedem că ratele de...

Autor: Mircea Nica

31.07.2023, 14:24 135

Ratele de dobândă au ajuns la un nivel de platou, iar la acest nivel ar putea rămâne o perioadă mai lungă de timp până să ajungă să intre pe o traiectorie descedentă, a spus Willi Cernko, CEO Erste Group Bank, în cadrul unei conferinţei de presă organizată la Viena.

“Ratele de dobândă au ajuns la un platou. Ce vedem este că ratele de dobândă vor rămâne la acest nivel pentru o perioadă mai lungă de timp, în ciuda aşteptărilor privind o posibilă intrare pe o traiectorie descedentă preconizată pentru anul acesta”, a spus Willi Cernko.

În ceea ce priveşte inflaţia, şeful Erste susţine că deşi trendul este unul descedent, nivelul este în continuare unul mare.

“Inflaţia prezintă un trend descedent, dar am fost surprinşI pentru că noi ne aşteptam la anumite rate de inflaţie, iar acum vedem că nivelul este unul încă mare. Poate am reacţionat prea târziu. În 2024 vom vedea un trend puternic descedent şi cred că în 2025 sau 2026 vom vedea o inflaţie de 2%”, a mai adăugat Willi Cernko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO