Bănci și Asigurări

ZF Live. Gabriela Nistor, director general Idea Bank: Lansăm prima bancă digitală de tip neobank made in Romania la începutul anului viitor. Clienţii noştri vor fi tinerii din mediul urban, care au mai multe surse de venit şi care sunt orientaţi spre investiţii, o piaţă de circa un milion de oameni

Autor: Alexandra Matei

18.09.2023, 09:00 1087

În primă fază, Idea Bank va ieşi pe piaţă cu o aplicaţie mobilă şi cu un produs minimalist, care va oferi clienţilor serviciile de bază  La început, banca digitală se va adresa doar persoanelor fizice, urmând ca ulterior să adauge şi servicii pentru alte tipuri de clienţi şi să ofere şi credite Banca ar urma să intre pe profit din al patrulea an de funcţionare şi pentru a ajunge acolo va avea nevoie de câteva sute de mii de clienţi.

Idea Bank, bancă deţinută în trecut de un grup polonez, dar care a devenit ulterior parte din Banca Transilvania, va lansa la începutul anului viitor prima bancă digitală de tip neobank din România, care se va concentra pe nevoile tinerilor din mediul urban, spune Gabriela Nistor, director general al Idea Bank.

Clientul viitoarei bănci digitale, detaliază ea, va fi tânărul din urbanul mare şi mediu, care are mai multe surse de venit şi care este orientat spre investiţii. Această piaţă de clienţi, estimează ea, este de circa un milion de oameni în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO