Bănci și Asigurări

ZF Power Summit 2023. Alexandra Floricică, ProCredit Bank: Majoritatea clienţilor noştri sunt companii mici şi mijlocii şi mai mult de jumătate dintre creditele aflate în derulare sunt pentru producţie şi agricultură

ZF Power Summit 2023

ZF Power Summit 2023. Alexandra Floricică, ProCredit...

Autor: Alex Ciutacu

22.02.2023, 17:30 467

Majoritatea clienţilor ProCredit Bank în România sunt IMM-uri, în timp ce mai mult de jumătate dintre creditele active au fost acordate companiilor din producţie şi agricultură, a explicat Alexandra Floricică, head of Green Energy, ProCredit Bank, în conferinţa ZF Power Summit 2023.

„La nivel de portofoliu, vorbim despre faptul că majoritatea clienţilor noştri sunt companii mici şi mijlocii şi avem în vedere că mai mult de jumătate dintre creditele aflate în derulare sunt în sectoare precum producţia şi agricultura, care de altfel privesc cu maximă seriozitate oportunitatea de a investi în măsuri de eficienţă energetică şi în energie regenerabilă”.

Alte declaraţii:

  • Noi ca instituţie financiară avem o abordare holistică atunci când vorbim de finanţarea verde, prin faptul că aplicăm nişte principii ale durabilităţii mediului, ne uităm la modul în care noi afectăm mediul prin propriile procese interne, apoi vorbim despre evaluarea şi gestionarea riscului de mediu prin creditele pe care le acordăm clienţilor noştri.
  • Portofoliul nostru de finanţări verzi este alcătuit din împrumuturi pentru eficienţă energetică, împrumuturi pentru energie regenerabilă şi împrumuturi pentru măsuri prietenoase cu mediul şi aici ne concentrăm pe zona de agricultură sustenabilă.
  • Finanţările verzi nu sunt ceva nou pentru noi, atât la nivel local cât şi la nivel de grup avem o experienţă de peste 10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO