Buget 2012

Ce spun micii antreprenori despre Buget 2012

Autor: Mirabela Tiron

22.11.2011, 20:27 230

Natalia Crişan, coproprietara firmei de distribuţie de bunuri T&O Prodcom din judeţul Hunedoara, susţine că ar trebui să se vadă în sistemul sanitar, învăţământ şi infrastructură taxele colectate de stat.

"Noi plătim taxe foarte mari, dar sistemul sanitar tot nu se îmbunătăţeşte. Drumuri tot nu avem, unde se duc atunci banii? Teoretic totul se duce la buget, practic se duc în altă parte", a declarat Natalia Crişan.

T&O Prodcom a avut o cifră de afaceri de 96 milioane de lei (22,8 mil. euro) şi un profit net de 2,4 milioane de lei (571.000 euro) la un număr de angajaţi de 137, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. "Eu sunt de acord că este nevoie de constribuţii la sănătate şi firma noastră le plăteşte pentru toţi salariaţii, dar trebuie să se se vadă şi în sistemul de sănătate".

Cătălin Ungureanu, proprietarul companiei Inox Style, care produce decoraţiuni din inox, cu afaceri de 660.000 de lei (157.000 euro) anul trecut, susţine că i se par foarte mari contribuţiile pe care trebuie să le plătească statului român.

"Dacă de exemplu taxele pe care le plăteşte un angajator român pe salariat ar fi mai mici, poate s-ar reduce şi munca la negru în România. Din câte ştiu, în alte ţări acestea sunt mult mai mici".

Mai mult, antreprenorul susţine că deşi românii sunt împovărăţi de atâtea taxe şi impozite, statul cheltuie în continuare banii cu "băieţii deştepţi", cu care face afaceri. "Cred că statul ar putea ajunge la deficit zero doar după ce va renunţa la contractele cu băieţii deştepţi, pe care se duc cei mai mulţi bani."

Cătălin Ungureanu susţine că din păcate pentru antreprenori este din ce în ce mai greu să conducă propriul business în România. În opinia lui, birocraţia este îngrozitoare. "Pentru a lua un aviz pentru instalarea unui panou publicitar a trebuit să iau tot atâtea semnături ca pentru o construcţie. Trei luni a durat până am reuşit să obţin toate aprobările pentru acest panou."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO