Burse - Fonduri mutuale

12 candidaţi pentru CA-ul de la SIF Banat-Crişana

12 candidaţi pentru CA-ul de la SIF Banat-Crişana

Autor: Roxana Pricop

20.03.2013, 17:28 48

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat astăzi lista completă a celor 12 candidaţi care s-au înscris pentru un loc din cele şapte disponibile în Consiliul de Administraţie. Astfel, din partea Consiliului de Administraţiei şi-au depus candidaturile Dragoş Bîlteanu, actualul preşedinte al CA al SIF Banat-Crişana, Ştefan Dumitru, membru în CA al SIF1, Emil Cazan, membru în CA al SIF1, Ion Stancu, 62 de ani, membru în CA al SIF1, Ali Lakis, şef departament credit al Banque SBA şi Valentin Chiser, 41 de ani, CEO al grupului Romenergo. Din partea acţionarilor candidează Adrian Henorel Niţu, fost deputat PD-L, omul de afaceri sibian şi acţionar al SIF1 Ioan Alin Tatu, Bogdan Emil Vânătorul, Ioan Cuzman, actualul vicepreşedinte al SIF1, şi Iulus Postolache, director de investiţii la Allianz-Ţiriac Pensii.

De asemenea, SIF Banat a primit o solicitare din partea unui grup de acţionari reprezentând 5% din acţiuni, din care face parte şi Ioan-Alin Tatu cu 3% din acţiuni, de a distribui sub formă de dividende 90% din profitul net de 100,5 milioane de lei înregistrat în 2012 şi de a începe distribuţia dividendelor în maxim 90 de zile de la publicarea deciziei acţionarilor în Monitorul Oficial.

Actualul Consiliu de Administraţie al  SIF Banat-Crişana a propus acţionarilor trei variante de dividende. Prima variantă exclude distribuţia de dividende şi ar însemna ca întreg profitul net să rămână societăţii sub formă de rezerve, sumă pe care societatea ar urma să o folosească pentru investiţii. A doua variantă este cea a distribuirii unei părţi de 22% din pro fitul net prin care acţionarii ar primi divi dende în valoare totală brută de 21,9 mil. lei sau de 0,04 lei/acţiune. A treia variantă este cea mai generoasă cu acţionarii pentru că presupune distribuirea a 65% din profitul net. Mai exact, acţionarii ar putea primi dividende în valoare totală brută de 65,86 milioane de lei sau de 0,12 lei brut/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO