Se reconfigurează taberele la SIF5?

12% din acţiunile SIF Oltenia şi-au schimbat proprietarii în ultima lună, dar nimeni nu-şi asumă tranzacţiile

19 mar 2014 Autor: Roxana Pricop

Conflictul dintre Tudor Ciurezu, preşedintele şi directorul general al SIF Oltenia (SIF5), şi omul de afaceri Florin Pogonaru, unul dintre cei mai puternici acţionari ai SIF-ului, s-a mai temperat după ce administratorii au propus spre distribuţie ca dividende 71% din profitul pe 2013, însă nemulţumirile dintre cei doi continuă să ardă „la foc mocnit“. Între timp, aproape 12% din capitalul SIF5 a fost transferat pe bursă în ultima lună şi nimeni nu îşi asumă tranzacţiile.

Primele flăcări ale conflictului dintre preşedintele SIF5 şi unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF-ului s-au aprins în luna februarie, când Tudor Ciurezu a atacat în termeni duri declaraţiile făcute de Ana Bobîrcă, unul dintre reprezentanţii omului de afaceri Florin Pogonaru în consiliul de administraţie al SIF 5. Ciurezu a susţinut atunci că Ana Bobîrcă nu a avut mandat din partea societăţii să reprezinte SIF Oltenia în road-show-ul de la New York al BVB şi că declaraţiile pe care ea le-a făcut în faţa investitorilor cu această ocazie ar fi de natură să dezinformeze investitorii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, oltenia
, sif oltenia
, tranzactii
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide