Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii BVB şi Sibex vor decide la finele lunii aprilie dacă cele două burse fuzionează

Autor: Andrei Chirileasa

10.02.2011, 19:44 28

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) aconvocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pe29 aprilie, pe ordinea de zi aflându-se fuziunea BVB cu Bursa dinSibiu (Sibex).

Potrivit anunţului publicat, acţionarii trebuie să se pronunţedacă vor sau nu o fuziune prin absorbţie, în care BVB va absorbiSibex.

Şi conducerea Sibex a convocat o AGEA tot pe 29 aprilie, cuaceeaşi ordine de zi.

BVB are o capitalizare de 76,2 mil. euro, iar printre cei maiputernici acţionari se numără Erste şi SIF Moldova, cu câte 5% dincapital, şi Franklin Templeton, cu circa 2%. Firmele de brokerajdeţin în continuare pachete semnificative, deşi au mai vândut dindeţineri în ultimele 8 luni, după listarea acţiunilor pe Bursă. BVBa avut anul trecut afaceri de 3 mil. euro şi un profit net de 1,3mil. euro.

De cealaltă parte, Sibex are o capitalizare de 11,37 mil. euroşi este controlată de un grup de firme de brokeraj din care facparte HTI Valori Mobiliare şi Broker Cluj, printre acţionariisemnificativi numărându-se şi SIF Transilvania, SIF Muntenia şi SIFMoldova. În primele nouă luni ale anului trecut, Bursa din Sibiu aavut afaceri de 305.000 de euro şi un profit net de 48.000 deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO