Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Nuclearelectrica nu au aprobat reînnoirea mandatului de administrator al Danielei Lulache

Daniela Lulache, directorul general, nu poate fi reconfirmată automat

Daniela Lulache, directorul general, nu poate fi reconfirmată automat

Autor: Dan Grigore Ivan

12.12.2016, 00:08 1862

Acţionarii Nuclearelectrica, compania ce produce 20% din cantitatea de energie electrică a României, au respins propunerea privind reînnoirea mandatului de administrator al Danielei Lulache. Nu doar directorul general nu a fost ales, ci un total de şase candidaţi propuşi pentru un mandat de patru ani, începând cu aprilie 2017, nu au primit sprijinul Ministerului Energiei şi Fondului Proprietatea, principalii acţionari ai companiei energetice.

Astfel, nu au fost reconfirmaţi pe funcţii Daniela Lulache, Alexandru Alexe, Ni­coale Bogdan Codruţ Stănescu, Dan Popescu, Carmen Radu şi Alexandru Săndulescu.

De altfel, imediat după propu­nerile enunţate de conducerea compa­niei, Fondul Proprie­tatea, acţionar mino­ritar - cu o deţinere de aproximativ 9%, a anuţat că nu este de acord cu realegerea membrilor propuşi iniţial şi că Daniela Lulache, directorul general, nu poate fi reconfirmată automat, făcând apel la organizarea unei proceduri de selecţie separate.

Printre nemulţumirile exprimate de reprezentanţii Fondului Pro­prietaeta s-au mai numărat scăderea profitabilităţii Nuclearelec­trica pre­cum şi deprecierea cu aproximativ 60% a valorii de piaţă de la momentul listării şi până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO