Burse - Fonduri mutuale

Acţiuni uitate pe bursă: astăzi, Feper Bucureşti. Compania are o capitalizare de 90 mil. lei deţinând o clădire de 22.000 mp în nordul Capitalei şi hotelul Orizont din Predeal

Acţiuni uitate pe bursă: astăzi, Feper Bucureşti....

Autor: Dan Grigore Ivan

19.07.2016, 00:05 965

Feper Bucureşti, companie listată în martie pe piaţa de capital alternativă AeRO după ce în trecut a fost pe SIBEX a ajuns la o capitalizare bursieră de 90 milioane de lei.

Feper (simbol bursier - FEP) acti­vează pe trei centre de profit: Feper - Centru de Afaceri, repre­zentând acti­vităţile eco­no­mice ce gravitează în jurul clădirii de 22.000 de metri pătraţi am­plastă în zona de nord a Bucureş­tiului - principala sursă de venit a companiei, Feper - Centru de pro­ducţie, capacitate de pro­ducţie pentru realizarea con­fecţiilor metalice şi Feper - Centru de turism.

Printre activele hoteliere deţinute se nu­mără complexul hotelier Orizont din Pre­deal, catalogat cu patru stele, dotat cu 140 de camere şi două restaurante, sau Ho­telul Central din Ploieşti, cata­lo­gat de asemenea cu patru stele şi dotat cu 166 de camere. Capitalizarea bursieră a com­paniei este în prezent de 90,6 mil. lei (21,13 mil. euro) după ce titlurile FEP s-au depreciat cu aproximativ 3% în ultima lună, fiind tranzacţionate la o cotaţie de 0,2750 lei per acţiune.

În 2015, compania a avut venituri totale de 20,08 milioane de lei, în creştere cu 14%.

Cu toate acestea, profitul ra­por­tat de către FEPER a fost de 0,617 mil. lei, în scădere cu 64,84% faţă de câştigul încasat în 2014.

SIF Transilvania (SIF 3) are 85% din capital, Auto­ritatea de Administrare a Active­lor Statului (AAAS) 0,3%, iar res­tul este deţinut de alţi investi­tori.

Cristian Ionel Ciobanu, director al Feper - Sucursala Predeal (FEP), socie­tate ce administrează mai multe hote­luri şi clădiri, a fost revocat de consiliul de administraţie al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO