Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de miercuri, după ce ieri bursele din SUA au ajuns la noi maxime record

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de miercuri,...

Autor: Ştefan Stan

23.11.2016, 10:19 88

Indicii burselor europene au crescut, alături de acţiunile asiatice pe fondul optimismului că economia mondială este destul de puternică pentru a rezista unei eventuale majorări a dobânzii din SUA. Petrolul Brent s-a tranzacţionat aproape de 49 de dolari barilul după ce OPEC a reiterate decizia de a tăia din producţie, scrie Bloomberg.

Acţiunile globale se îndreată spre a treia zi consecutive de câştiguri, după ce bursele din SUA au avansat la maxime record marţi.

Futures pentru Euro Stoxx 50 au crescut cu 0,3% în Londra. Ministrul Finanţelor din Marea Britanie, Philip Hammond, va trasa o serie de măsuri pentru ajutorarea ”clasei muncitoare” şi va sublinia azi că o economie stabilă, cu disciplină fiscală şi productivitate mai bună sunt cele mai bune căi pentru a creşte standardele de viaţă.

Indicele MSCI Asia Pacific fără Japonia a crescut cu 0,6%, construind pe avansul câştigat în ultima sesiune de tranzacţionare. Marţi, bursele asiatice au urcat cu 1,1%. Indicele bursier Australian S&P/ASX 200 a urcat cu 1,3%, în timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 0,4%.

În Singapore, bursa a urcat cu 0,3%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO