Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Băncii Transilvania urcă la 2,5 lei maximul din vara lui 2016, după anularea legii conversiei. Cele ale BRD, plus 0,3%

Acţiunile Băncii Transilvania urcă la 2,5 lei maximul...

Autor: Dan Grigore Ivan

09.02.2017, 00:08 1003

♦ Acţiunile Băncii Transilvania au urcat ieri cu până la 0,9%, după ce marţi, când a fost anunţată decizia Curţii Constituţionale, urcaseră cu 2,7% ♦ Acţiunile BRD cresc cu 0,3% la 11,7 lei pe fondul unui rulaj de un milion de lei ieri.

Acţiunile Băncii Transilvania se tranzacţionau ieri la 2,5 lei, cel mai ridicat preţ ex-dividend, adi­că din vara anului 2016 încoace, după decizia de marţi a Curţii Constituţionale de a declara necons­titu­ţio­nală legea conversiei creditelor în franci. Ban­ca de la Cluj a preluat pe fina­lul anului 2015 Volksbank, instituţie de credit care avea por­­tofolii mari de împrumuturi în franci elve­ţieni.

Ulterior au fost realizate operaţiuni de conversie. Doar marţi acţiunile Băncii Tran­sil­vania (TLV) au urcat cu 2,7% pe fondul unui rulaj de 10,4 mil. lei. Ieri urcaseră cu până la 0,8% până la ora redactării acestei ştiri.

Astfel, capitalizarea băncii de la Cluj a ajuns la peste 9 miliarde lei (2 miliarde euro), ceea ce menţine instituţia de credit şi în ultima lună drept emitentul cel mai tranzacţionat de la Bucureşti.

Pe de altă parte, BRD este singurul emitent din componenţa indicelui BET, referinţa pieţei de capital de la Bucureşti, care afişează scăderi de la începutul acestui an, evoluţie corelată cu închiderea de pe 7 fe­bruarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO