Acţiunile Digi, minus 4% în a doua zi de tranzacţionare la bursă: După aplauze pentru cea mai mare listare, Serghei Bulgac, şeful Digi, intră pe lista suspecţilor la DNA

18 mai 2017 Ziarul Financiar

Bariera Digi a picat la ora 16:29 când acţiunile au intrat sub preţul de ofertă de 40 de lei şi au rămas aşa până la închidere Sub acest preţ investitorii instituţionali au pierderi la nici 36 de ore de la prima şedinţă de tranzacţionare Raiffeisen, manager de stabilizare, a fost probabil în piaţă pentru a susţine preţul peste 40 de lei, dar este posibil ca ulterior să se fi retras Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de ieri a fost aproape dublă, la 110 mil. lei, faţă de cea de marţi.

După ce a smuls ropote de aplauze timp de câ­teva minute în prima şe­dinţă de tranzac­ţio­nare cu acţiuni ale Digi, Ser­ghei Bulgac, şeful companiei de 4,1 mld. lei capitalizare, a intrat ieri în vi­zorul DNA ca suspect în legătură cu să­vârşirea infracţiunii de spălare de bani, ceea ce a atras dezamăgire pe bursă. Impactul pe preţul acţiunilor a fost pe măsură astfel ca la nici 36 de ore de la listarea Digi, în cea ce a fost cea mai mare vânzare de acţiuni a unei companii private din istoria bursei româneşti, acţiunile au spart bariera de „protecţie“ pe care o ţinea managerul de stabilizare Raiffeisen şi au intrat la ora 16:29 ieri sub pragul de 40 de lei, ceea ce înseamă că investitorii instituţionali au intrat pe pierderi. Acţiunile Digi au închis ieri la 39,5 lei, cu 4% sub preţul de închidere din şedinţa precedentă, în contextul unei valori duble de tranzacţionare, de circa 110 mil. lei. Raiffeisen încă nu a noti­fi­cat bursa despre o posibilă intervenţie pentru susţinerea preţului şi nici nu a răspuns la solicitarea ZF cu privire la acest demers.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.05.2017

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, bursa
, dna
, intrare
, aplauze
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide