Burse - Fonduri mutuale

Alro a ales doi finanţişti ruşi în consiliul de administraţie

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Radu Bostan

22.12.2014, 00:00 748

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) are doi noi membri în consiliul de administraţie, anume Artem Anikin şi Aleksandr Barabanov, ambii cetăţeni ruşi propuşi de acţionarul majoritar, grupul Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Machitski. Absolvent de finanţe şi cu un doctorat în minerit, Artem Anikin lucrează de peste 10 ani în managementul proiectelor de investiţii din industria metalelor.

Înainte de a se alătura grupului Vimetco în 2013, Anikin a lucrat în cadrul Gazprombank, instituţie care face parte din grupul energetic Gazprom, în Polyus Gold, cel mai mare producător de aur din Rusia, şi în Rosbank, una dintre cele mai mari bănci ruseşti. Aleksandr Barabanov este auditor certificat, membru al CAIA şi ACCA, cu o experienţă de 14 ani în contabilitate, raportare şi audit în companii din energie şi resurse naturale.

Anterior angajării în Vimetco, în 2006, Barabanov a condus departamentul de analiză financiară al companiei petroliere ruse Tatneft şi a făcut parte din departamentul pentru energie şi minerit al firmei de consultanţă PricewaterhouseCoopers.

Ceilalţi cinci membri ai consiliului de administraţie al Alro sunt Marian Năstase, preşedinte şi country manager, Gheorghe Dobra, directorul general al Alro, Serghei Gheorghe, directorul de achiziţii al companiei, Pavel Machitski, fiul acţionarului principal al grupului, şi Adrian Manaicu, administrator independent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO