Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina părăseşte indicele BET odată cu includerea Hidroelectrica, programată pentru prima zi de tranzacţionare la BVB, în data de 12 iulie

Alro Slatina părăseşte indicele BET odată cu...

Autor: Eduard Ivanovici

06.07.2023, 19:08 2547

În cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei Indicilor Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 iulie 2023 a fost aprobată procedura de includere a companiei Hidroelectrica (simbol bursier H2O) în componenţa indicilor bursieri, începând cu prima zi de tranzacţionare a companiei la bursă.

Astfel, miercuri, 12 iulie, acţiunile Hidroelectrica vor intra în componenţa indicelui de referinţă BET, în vreme ce producătorul de aluminiu Alro Slatina va părăsi benchmark-ul format din 20 de societăţi.

Deciziile curente au fost luate în continuarea şedinţei extraordinare a Comisiei Indicilor din data de 12 mai 2023, în cadrul căreia au fost luate hotărâri cu privire la includerea acţiunilor Hidroelectrica în componenţa indicilor bursieri ai BVB, se arată într-un comunicat de presă.

În ultimul an, acţiunile ALR se tranzacţionează în creştere cu 16,8%, pe fondul unor tranzacţii de 8,8 milioane de lei, cel mai scăzut nivel de lichiditate din rândul companiilor incluse în indicele principal.

Grupul este urmat în acest sens de Sphera Franchise Group (SFG), operatorul în sistem de franciză al restaurantelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, precum şi al restaurantelor KFC din Italia şi Chişinău, Republica Moldova. Compania afişează tranzacţii în valoare de 25,9 milioane de lei în ultimele 12 luni.

 

Mai jos, deciziile complete ale Comisiei Indicilor din data de 6 iulie 2023, conform BVB:

 

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicilor BET, BET-TR şi BET-TRN:

1.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

1.2 Excludere: ALRO (ALR);

 

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicilor BET-XT, BET-XT-TR şi BET-XT-TRN:

2.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

2.2 Excludere: COMPA (CMP);

 

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET-BK:

 3.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O), cu atribuirea unui Factor de Lichiditate (FL) de 1.0;

 3.2 Excludere: SIF MUNTENIA (SIF4);

 

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET-NG:

4.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

4.2 Excludere: - ;

 
  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET Plus:

5.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

5.2 Excludere: - ;

 

  1. Aprobarea datei de calcul şi a datei de intrare în vigoare a noilor structuri, factori şi ponderi pentru indicii BVB menţionaţi la punctele 1 - 5. Noile structuri ale indicilor menţionaţi la punctele 1-5 vor fi anunţate la finalul zilei de vineri, 7 iulie 2023 şi vor intra în vigoare începând cu şedinţa de tranzacţionare din data de miercuri, 12 iulie 2023.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO