Burse - Fonduri mutuale

Andrei Cionca, fondatorul Casei de insolvenţă Transilvania, deţine peste 20% din cărămizile Cemacon

Andrei Cionca

Andrei Cionca

Autor: Roxana Pricop

02.09.2013, 00:00 355

Andrei Cionca, unul dintre fondatorii Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), a ajuns să deţină indirect peste 21% din acţiunile producătorului de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca (CEON), în urma unor achiziţii făcute prin mai multe firme pe care le controlează. Cionca este unul dintre cei mai cunoscuţi practicieni în insolvenţă de pe piaţa locală.

Pachetul de acţiuni deţinut indirect la Cemacon valorează pe bursă aproape 2 milioane de lei, în condiţiile în care toată compania este evaluată la 9,6 mil. lei (2,18 mil. euro). Din totalul de 21% de acţiuni, un pachet de 17,73% din acţiunile CEON este deţinut de firma de consultanţă Andrei & Andrei, iar 3,9% din acţiuni sunt deţinute de Casa de Insolvenţă Transilvania. Cemacon este una dintre cele mai îndatorate companii de pe bursă, având la finalul lunii iunie datorii de 142 mil. lei, faţă de capitaluri proprii 11,9 mil. lei. Afacerile companiei au fost în primul semestru de 19,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO