Burse - Fonduri mutuale

AROBS Transilvania trece luni 25 septembrie în liga mare a companiilor listate la bursă

AROBS Transilvania trece luni 25 septembrie în liga mare...

Autor: Tibi Oprea

21.09.2023, 00:00 761

Echipa AROBS Transilvania (simbol bursier AROBS), cea mai mare companie de IT de la Bursa de Valori Bucureşti, va suna luni 25 septembrie clopoţelul cu ocazia începerii tranzacţionării acţiunilor pe piaţa reglementată.

AROBS Transilvania a intrat la tranzacţionare la BVB pe piaţa AeRO în decembrie 2021, evaluarea de la finalul primei şedinţe fiind de 880 mil. lei. Astăzi, compania are o capitalizare de 941 mil. lei după ce acţiunile s-au apreciat cu 34% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 48 mil. lei, arată datele BVB. După operaţiunea de transfer, compania va lua în considerare variante alternative de finanţare, precum emisiuni de obligaţiuni şi majorări de capital. AROBS este o companie românească de IT specializată în furnizarea de soluţii software bazate pe cele mai noi tehnologii, fondată la Cluj-Napoca în 1998.

Compania are birouri în Cluj-Napoca, Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi, Suceava, Baia Mare, Timişoara, Lugoj, Oradea, Craiova şi Arad şi filiale internaţionale în SUA, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Republica Moldova, Indonezia, Ţările de Jos, Polonia şi Belgia. În primele trei luni din 2023, AROBS a raportat venituri din exploatare la nivel consolidat de 133,2 mil. lei, în creştere cu 113% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, o cifră de afaceri de 131,3 mil. lei, cu 113% mai mare, EBITDA normalizată de 25,5 mil. lei, plus 18% şi un profit net normalizat de 19,3 mil. lei, plus 13%. Rezultatele financiare aferente primelor şase luni vor fi publicate pe 28 septembrie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO