Burse - Fonduri mutuale

ASF aprobă consiliul de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti

ASF aprobă consiliul de administraţie al Bursei de...

Autor: Eduard Ivanovici

13.02.2024, 00:00 177

Membrii consiliului de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România, aleşi în cadrul adunării generale ordinare a acţionarilor din noiembrie, au fost autorizaţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru un mandat de patru ani începând cu 13 februarie 2024.

Consiliul este condus de Radu Hanga, preşedintele BVB. Ceilalţi opt membri sunt Loredana Chitu (head of capital markets, Dentons), Vasile Cristian Pascu (director general executiv adjunct, BCR), Daniela Secară (director general, BT Capital Partners), Şerban Marin Valentin (director de tranzacţionare, Evergent Investments), Octavian Molnar (IFB Finwest), Robert Pană (Swiss Capital), Claudia Ionescu (BRD SocGen) şi Remus Vulpescu (CA, Nuclearelectrica), potrivit BVB.

Alegerile pentru Consiliul de Administraţie al BVB de toamna trecută au fost cele mai importante din ultimii ani în contextul evoluţiei semnificative a pieţei de capital locale – care a avut putere să absoarbă integral una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din lume de anul trecut, cea de 1,9 miliarde de euro a Hidroelectrica (H2O) – şi pe fondul contribuţiei tot mai importante a acesteia la atragerea de finanţări.

Poziţia de membru în CA-ul BVB vine cu un câştig material de doar 5.000 de lei net lunar, însă expunerea din această poziţie depăşeşte cu mult remuneraţia. Acţiunile BVB sunt pe plus cu 64,5% în ultimele 12 luni, cu mult peste dinamica BET din acest interval. Anul trecut, compania a avut a doua cea mai ridicată dinamică din structura indicelui principal, poziţionându-se pe locul întâi în 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO